Kundservice: +46 8 638 88 50

Tvåhändigt hos Ellos

Distanshandelsföretaget Ellos plockar, packar och skickar dagligen över 20 000 paket till kunder runt om i Europa från sin lagercentral i Borås. För att kunna jobba ännu effektivare med inlagring och hantering av varor och returer har Ellos ett lagersystem från Cub Business Systems, som via handdatorer och ringscanners kommunicerar direkt med företagets affärssystem.

-Tack vare ringscannern har man båda händerna fria och kan därför jobba snabbt och effektiv med inlagringen. Så fort en produkt har fått sin plats i hyllan skickas informationen direkt från lagersystemet till vårt affärssystem, som hanterar alla kundordrar, skriver ut plocklistor och styr upp resten av logistiken berättar Erik Harvonen, systemansvarig på Ellos.

För att utnyttja lagerytan maximalt har Ellos ett flytande lager, vilket betyder att produkterna inte har en given hyllplats. Trots det, så har lagerpersonalen full kontroll via sina handdatorer, som kommunicerar med affärssystemet och snabbt talar om i vilken gång och hylla en viss produkt ligger. Även inventeringslistor laddas snabbt och smidigt ner i handdatorerna, istället för att använda papper och penna.

-När man som vi säljer mycket kläder och skor på distans får man räkna med att det kommer en del varor i retur, på grund av till exempel fel storlek eller passform.  Vår returavdelning har fullt upp, och här är det extra tydligt vilka tidsvinster man gör med ringscanners jämfört med traditionella scannrar eller handdatorer.  Två händer jobbar helt enkelt dubbelt så snabbt som en…fortsätter Erik.

Lagersystemet från Cub är en vidareutveckling av den programvara som Ellos hade i sina äldre handdatorer. Kommunikationen mellan CubLink®-systemet och de handdatorer och ringscanners som används idag sker trådlöst via WLAN.

-Ett av våra krav var att vi kunde behålla och utveckla den gamla programvaran, som ju redan var integrerad med vårt affärssystem och stordatorn, och Cub har verkligen levererat en lösning som är snabb, stabil, säker och i linje med våra önskemål, avslutar Erik.

Kundcase Ellos

Ellos

System: CubLink WareHouse
Hårdvara: Motorola MC55 med Ringscanner RS507
Affärssystem: Egenutvecklat