Kundservice: +46 8 638 88 50

OKQ8 tankar in butiksdata i CubLink

OKQ8 har installerat ett skräddarsytt butikssystem med trådlösa handdatorer från Cub på alla sina drygt 400 bemannade stationer i Sverige.

- Vi ville ha kontroll på mjukvaran och skapa ett system som är optimalt för våra butiker. Ett annat krav var att hårdvaran kom från samma leverantör, därför valde vi en skräddarsydd lösning från Cub, säger Fredrik Göransson, systemansvarig på OKQ8.

I varje OKQ8-butik finns sedan 2008 en eller flera handdatorer, förprogrammerade med samtliga artiklar i sortimentet. Systemet är integrerat med affärssystemet BOS och utbyter data med backoffice i realtid. Det gör att butikspersonalen alltid har färsk information om produkter, priser, hyllplats, leveranser, beställningar, lagersaldo m.m. direkt i sina handdatorer.

2-3 nya releaser om året

- Vi gör kontinuerliga uppdateringar och utvecklingsarbetet pågår i stort sett oavbrutet. Jag räknar med 2-3 nya releaser om året, berättar Fredrik.

Den skräddarsydda lösningen för OKQ8 bygger på standardsystemet CubLink® ShopFlow, ett flexibelt och öppet system som går att anpassa och bygga ut exakt efter varje kunds krav och önskemål. All utveckling görs av Cub, i nära samarbete med kund.

- Cub är en seriös och trygg partner med stabila lösningar. Vi får alltid snabb respons på våra frågor och den löpande uppdateringen av systemet går väldigt smidigt, avslutar Fredrik.